• GENOMINEERDEN 2023 // Combatants for Peace

  • GENOMINEERDEN 2023 // INEW

  • GENOMINEERDEN 2023 // Forbidden Stories

  • GENOMINEERDEN 2023 // Karinna Moskalenko

  • GENOMINEERDEN 2023 // Mahbouba Seraj

  • GENOMINEERDEN 2023 // Princess Okokon

Vredesfonds Ieper

Vredesfonds

Lees meer

De genomineerden voor de Vredesprijs 2023

Genomineerden 2023

Stemmen voor Vredesprijs 2023

Stemmen

Voorstelling Vredespijs

Korte film Vredesprijs

Het selectiecomité voor de Vredesprijs 2023 komt samen in Ieper

Het Vredesfonds van de stad Ieper stelt voor iedere editie van de Vredesprijs van de stad ieper een nieuw selectiecomité samen. Het selectiecomité voor de Vredesprijs van de stad Ieper 2023 bestaat uit volgende personen:

Isabelle Jones: is campagneleider van de internationale Campagne 'To stop Killer Robots'. Deze wereldwijde campagne won de Vredesprijs van de stad Ieper 2020. Driejaarlijks nodigt de stad de vorige laureaat uit om in het volgende selectiecomité te zetelen.

Sybille Bauer: zetelt voor de tweede keer in het comité namens het vermaarde internationaal instituut voor Vredesonderzoek uit Stockholm. Zij zat het selectiecomité voor.

Brenda Stoter Boscolo: is een Nederlandse journaliste die schrijft over het Midden-Oosten. Haar artikelen worden internationaal gepubliceerd en verschijnen ook in Nederlands/Belgische kranten en tijdschriften, waaronder Trouw, Algemeen Dagblad, Opzij, De Tijd, MO*, De Morgen... haar boek ‘Het vergeten volk' dehandelt de genocide op Jezidi.

Sarah Adeyinka: onderzoeker bij het Centrum voor de Sociale Studie van Migratie en Vluchtelingen van de Universiteit Gent.

Nils Duquet: voormalig onderzoeker, maar nu directeur van het Vlaams Vredesinstituut.

Ulrich Schneckener: Hoogleraar Internationale Betrekkingen & Vrede en Conflictstudies aan de Universiteit van Osnabrück.

Wouter Sinaeve: educatief medewerker van het In Flanders Fields musuem, zetelt namens het Vredesfonds in het selectiecomité.

Mayor Talpe: burgemeester van de stad Ieper, zetelt namens het stadsbestuur in het selectiecomité.

Bert Vangheluwe vertegenwoordigt de stem van de Ieperse jongeren in het selectiecomité.

Filip Deheegher: Coördinator van de Vredesprijs van de stad Ieper - secretaris van het selectiecomité.

Onder van links naar Rechts: Wouter Sinaeve en Bert Vangheluwe

staand van links naar rechts: Silylle Bauer, Nils Duquet, Filip Deheegher, Emmily Talpe, Ulrich Schneckener, Brenda Stoter Boscolo, Sarah Adeyinka en Isabelle Jones.