• GENOMINEERDEN 2023 // Combatants for Peace

  • GENOMINEERDEN 2023 // INEW

  • GENOMINEERDEN 2023 // Forbidden Stories

  • GENOMINEERDEN 2023 // Karinna Moskalenko

  • GENOMINEERDEN 2023 // Mahbouba Seraj

  • GENOMINEERDEN 2023 // Princess Okokon

Vredesfonds Ieper

Vredesfonds

Lees meer

De genomineerden voor de Vredesprijs 2023

Genomineerden 2023

Stemmen voor Vredesprijs 2023

Stemmen

Voorstelling Vredespijs

Korte film Vredesprijs

Vredesprijs 2020 uitgereikt aan Campaign to stop Killer Robots

Tijdens de week van 7 tot 12 november verbleef het team van Campaign to stop Killer Robots in Ieper. De eerste twee dagen werden volledig gewijd aan het bezoeken van scholen en in gesprek gaan met de leerlingen die voor de Vredesprijs 2020 hadden gestemd. Het bracht een aantal interessante ontmoetingen tot stand en de Ieperse jongeren bleken best wel geïnteresseerd in het waarom van deze campagne en wat ze zelf kunnen doen om de campagne te steunen.

Op woensdag trok het 5 tal naar Brussel om er een hoorzitting over Killer Robots bij te wonen, leden van het parlement te spreken en deel te nemen aaneen publieksevenement dat door Pax Christi Vlaanderen werd georganiseerd.

Op donderdag 11 november woonde de groep het klassieke programma naar aanleiding van wapenstilstand, namen deels mee aan de eerste herdenking voor de burgerslachtoffers in de namiddag.

Op 11 november ‘s avonds ontving de groep de Vredesprijs van de stad Ieper ter waarde van 25.000 € en daarnaast ook een kunstwerkje van de Ieperse kunstenaar Ludwig Leupe.

Tijdens de uitreiking sprak Sibylle Bauer de laudatio uit en sprak Isabelle Jones namens de campagne de aanwezigen toe.