• GENOMINEERDEN 2023 // Combatants for Peace

  • GENOMINEERDEN 2023 // INEW

  • GENOMINEERDEN 2023 // Forbidden Stories

  • GENOMINEERDEN 2023 // Karinna Moskalenko

  • GENOMINEERDEN 2023 // Mahbouba Seraj

  • GENOMINEERDEN 2023 // Princess Okokon

Princess Okokon

princess3

Princess Okokon groeide op in de Staat Akwa Ibom in Nigeria. Ze was een prima kok en baatte er een eigen restaurant uit tot ze door een dame aangesproken en uitgenodigd werd om Nigeria te verlaten en als kok aan de slag te gaan in Europa. Het leek de kans van haar leven.

Princess werd naar London gevlogen en vandaar naar Italië gebracht. Toen pas werd haar duidelijk dat ze het slachtoffer was van mensenhandel. Ze werd voor 13000$ verkocht aan een dame en kreeg meteen de mededeling dat ze 50.000$ schulden had. Zolang ze deze niet afloste, bleef ze eigendom van deze dame. Princess belandde in de straatprostitutie. Uiteindelijk kon ze zich samen met een klant, die haar latere echtgenoot werd, bevrijden.

Princess heeft inmiddels de organisatie PIAM opgestart om de slachtoffers van mensenhandel te identificeren en te begeleiden, en om degenen die besluiten uit de prostitutie en uitbuiting te stappen, te ondersteunen.   De meisjes die ze kan redden krijgen onderdak in één van haar opvangtehuizen, leren Italiaans en krijgen opleiding in functie van werkgelegenheid, om op termijn een zelfstandig leven te kunnen leiden.

Princess startte in 2020 ook in Nigeria en initiatief op. Om te vermijden dat meisjes slachtoffer worden van mensenhandel helpt zij vrouwen door middel van micro-financiering. Zo kunnen zij een eigen zaak uitbouwen, een zelfstandig leven leiden, kunnen hun kinderen naar school, wordt het examengeld betaald, en voorkomt ze dat meisjes in handen vallen van mensenhandelaars.

leeshetvolledigedossier