• GENOMINEERDEN 2023 // Combatants for Peace

  • GENOMINEERDEN 2023 // INEW

  • GENOMINEERDEN 2023 // Forbidden Stories

  • GENOMINEERDEN 2023 // Karinna Moskalenko

  • GENOMINEERDEN 2023 // Mahbouba Seraj

  • GENOMINEERDEN 2023 // Princess Okokon

Vredesfonds Ieper

Vredesfonds

Lees meer

De genomineerden voor de Vredesprijs 2023

Genomineerden 2023

Stemmen voor Vredesprijs 2023

Stemmen

Voorstelling Vredespijs

Korte film Vredesprijs

Genomineerden Vredesprijs stad Ieper bekend

Tijdens haar bijeenkomst in mei 2019 herleidde het slectiecomité voor de vredesprijs van de stad Ieper de longlist van 48 voorgestelde kandidaten tot een shortlist van vijf effectief genomineerden.

het selectiecomité voor de vredesprijs bestond uit onderaan: Majd Khalaf, Emmily Talpe, Alexandra Moyaert, Sibylle Bauer Bovenaan: Tom Sauer, Toon Candaele, Brigitte Herremans en Bert De Vroey.

Ze nomineerden: Campaign against Killer Robots, Rebecca Johnson, The Women sloidairty Network Yemen, Mukhtar Mai, en Borderline Sicilia.

Uiteindleijk is het nu aan de Ieperlingen en aan de Ieperse jeugd om de de laureaat voor de Vredesprijs 2020 te kiezen. Het vredesfonds hoopt hier weer op de medewerking te kunnen rekenen van de Ieperse secundaire scholen om zo veel mogelijk Ieperse scholieren te betrekken bij de prijs. Ook volwassenen zullen de kans krijgen om hun stem uit te brengen. Het vredesfonds van de stad is bezig met de voorbereiding met een initiatief waarop alle Ieperlingen welkom zullen worden uitgenoidgd om hun stem uit te brengen. Hou nu alvast al 22 april vrij.