• GENOMINEERDEN 2020 // The campaign to stop Killer Robots

  • GENOMINEERDEN 2020 // Borderline Sicilië

  • GENOMINEERDEN 2020 // Rebecca Johnson

  • GENOMINEERDEN 2020 // Mukhtar May, Pakistan

  • GENOMINEERDEN 2020 // Women solidarity network Yemen

Vredesfonds Ieper

Vredesfonds

Lees meer

De genomineerden voor de Vredesprijs 2020

Genomineerden 2020

Stemmen voor Vredesprijs 2020

Stemmen

Voorstelling Vredespijs

Korte film Vredesprijs

Ondertussen in de scholen...

Op vraag van een aantal secundaire scholen heeft het vredesfonds tijdens de voorbije maanden een documentaire gemaakt waarin de Vredesprijs van de stad wordt gesitueerd en waar ook telkens een 7 à 8 minuten dourende voorstelling wordt gebracht van de 5 genomineerden voor de Vredesprijs 2017. Om het ook voor lagere jaren toegankelijk te maken, werd de volledige documentaire integraal naar het Nederlands vertaald. Een aantal directies reageerden meteen dat dit een handige tool is om meer leerlingen vij de Vredesprijs van de stad te betrekken dan in het verleden. 

Na een korte duiding van de vredesprijs, na uitleg over manieren waarop mensen of verenigingen/organistaies aan vrede kunnen werken door de leekracht of iemand van het Vredesfonds en het vertonen van de documentaire zullen leerlingen in staat zijn om een bewuste keuze uit te brengen.

Stilaan krijgen wij ook informatie door van data waarop leerlingen in verschillende scholen actief zullen zijn rond de Vredesprijs en leerlingen zullen kunnen stemmen. Met dank hiervoor aan de directies en leerkrachten om deel te nemen. 

Dit hoeft zich uiteraard niet te beperken tot scholen. Ook in verenigingsverband kan er op deze manier rond de vredesprijs worden gewerkt. Neem gerust contact op... mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 057 239 459